Wortel-sinaasappel smoothie

Een frisse en zoete combinatie van groente en fruit: een boost aan energie!


Vandaag geef ik wat kleur aan je dag! Ik heb een heerlijke oranje smoothie voor je gemaakt.

Vol met vitamines en groenten is deze smoothie toch zoet met een licht bittertje erin. Hou je niet van bitter? Laat de sinaasappelschil dan gerust achterwege.


Dit recept is ideaal voor bij het ontbijt, zodat je de dag gezond en vol energie kan beginnen.Ik gebruik met opzet bepaalde ingrediënten die je misschien nog niet goed kent.

Daarom geef ik graag een woordje uitleg.


Collageenpoeder

Collageenpoeder is een echt een must-have voor je gezondheid en uitstraling. Het beschermt en herstelt de darmwand. Het wordt daarom aanbevolen bij “leaky gut’, coeliakie, PDS en IBD. Bovendien is collageen essentieel voor sterke botten, gewrichten, pezen en ligamenten. Daarom wordt het ook gebruikt bij osteoporose, reuma en artrose. Collageen zorgt bovendien voor een strakke huid, sterk haar en sterke nagels. De lichaamseigen synthese van collageen wordt gestimuleerd en dit geeft een anti-aging effect.


Collageenpoeder heeft geen smaak of kleur. Het lost heel goed op. Ik merk wel dat collageen de consistentie wat beïnvloedt. De smoothie zal dus iets lopender worden hierdoor.


Ik gebruik reeds maandenlang dagelijks collageen. Je kan het kopen in de praktijk.


Psylliumvezels (vlozaadvezels)

Psylliumvezels zijn essentieel voor een goede darmgezondheid. De vezeltjes gaan zowel constipatie als diarree tegen. Daarnaast helpen psylliumvezels bij het verlagen van de cholesterolspiegel. Ze zorgen voor een lang verzadigd gevoel en een stabiele bloedsuikerspiegel. De smoothie verteert hierdoor trager en de natuurlijk aanwezige suikers worden geleidelijker opgenomen. De vezels binden met gifstoffen en bevorderen de uitscheiding ervan. Een detox-effect dus! Vlozaadvezels zijn veilig te gebruiken en niet irriterend.


Psylliumvezels trekken vocht aan en zwellen hierdoor op. Daardoor wordt de smoothie wat dikker. Het is belangrijk dat je steeds voldoende drinkt bij het gebruik van psuylliumvezels. Drink daarom nog een glas water bij de smoothie en drink voldoende doorheen de dag.


Ik koop mijn psylliumvezels online (hier of hier), of in de BioPlanet.
Ik hoop dat jij deze smoothie net zo heerlijk vindt als ik. Laat je het mij weten? Ik ben erg benieuwd!

Voedingswaarde:

Het recept: 

Ingrediënten (per persoon):

 • 1 BIO sinaasappel

 • 1 wortel

 • ½ avocado

 • 150 ml amandelmelk, ongezoet

 • 1 schep collageen (praktijk)

 • 2 kl psylliumvezels (vlozaadvezels, hier of hier of uit de BioPlanet)

 • Optioneel: 1 takje verse munt


Bereidingswijze:

 • Voorbereiding: Rasp de schil van de sinaasappel (optioneel, laat weg als je er niet van houdt). Verwijder daarna de schil. Schil de wortel en rasp grof of snijd fijn (om het blenden te vergemakkelijken).

 • Doe het sinaasappelvruchtvlees samen met de wortel in de blender. Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe.

 • Blend alles glad. Proef en voeg eventueel (de helft van) de sinaasappelzeste toe. Hierdoor wordt de smoothie iets meer bitter, dus doe hier volledig je eigen ding mee. Blend nogmaals.

 • Serveer de smoothie in een glas.

 • TIP: werk af met de rest van de sinaasappelzeste (optioneel) en een takje verse munt. Of gebruik pure chocolade-krullen als topping 😉Smakelijk!

Diëtiste Laura De Rocker - vari.eet

Gavere - Oudenaarde - Schoonaarde